Gedichtenroute Meerssen

Het traject van de Gedichtenroute langs de Geul in Meerssen is circa 7 km lang, en gaat over vlak terrein. U kunt uiteraard ook een deel van de route lopen, en zelf het start- en eindpunt bepalen. Onderweg zijn er horecagelegenheden. Er is een folder met routebeschrijving en een folder voor de gehele route te verkrijgen bij o.a. het VVV. U kunt ook de routebeschrijving hier downloaden en uitprinten (PDF).
De gedichten van de gedichtenroute Meerssen zijn genummerd van 33 t/m 47.

Gedichtenroute Meerssen
laat een grotere kaart zien met details van de route

De detailkaart wordt geopend in een apart scherm. Als u dat dicht klikt bent u weer terug in de website waar u vandaan kwam.

HOE BEREIKT U DE ROUTE

Per auto
U kunt de auto parkeren op de parkeerplaats van de Uitspanning “De Nachtegaal”. Hoe komt u daar? Afhankelijk van waar u vandaan komt:

- Vanuit Valkenburg- Houthem ( A79, afslag Meerssen) rijdt u Meerssen binnen en gaat dan op de rotonde linksaf (Herkenberg). Doorrijden tot over het spoor en dan direct linksaf (Veeweg).

- Vanuit Bunde (afrit A2) op de eerste rotonde rechtdoor, onder de autoweg door. Op de tweede rotonde rechtsaf ( Maastrichterstraat). Op de derde rotonde linksaf (St. Josephstraat) en dan de eerste straat rechts (dit is de doorgaande randweg), Pr. de Beaufortstraat. Deze helemaal blijven volgen. Voor het station langs tot aan de stoplichten. Daar over de overweg linksaf de Parallelweg in. Deze weg helemaal uitrijden tot aan de Bibliotheek Meersen en dan rechtsaf (Veeweg).

- Vanuit Maastricht /Amby vanaf de rotonde de Witte Hoek/Garage Ploemen rechtdoor (Maastricht) /rechtsaf (Amby) de Klinkenberg op. Deze weg helemaal af rijden tot aan de stoplichten. Bij de stoplichten rechtsaf (Parallelweg). De weg helemaal uitrijden tot aan de Bibliotheek Meersen en dan rechtsaf (Veeweg).

De Veeweg volgen onder de autoweg door (Gemeentebroek) tot aan de Nachtegaal. Aan uw linkerhand is de parkeerplaats. Voor het terras van de Nachtegaal staat zuiltje 1 van de route van Meerssen.

Per bus
Er zijn diverse mogelijkheden om het station van Meerssen per bus te bereiken, zowel vanuit Maastricht ( 30) en Heerlen (52), als vanuit Sittard Geleen (30) . Er zijn ook Buurtbussen vanuit Margraten (791) en Beek/Elsloo ( 797). Alle lijnen hebben een halte bij het Station in Meerssen.
Kijk voor actuele informatie op de dienstregeling van Arriva : https://www.arriva.nl/limburg/reisinformatie/dienstregeling.htm

Per trein
Vanaf station Meerssen: met het station in uw rug gaat u linksaf de Pr. de Beaufortstraat in. Na c. 200 meter slaat u linksaf richting sportvelden (Proosdij-voetpad). Bij de brug over de Geul staat zuiltje 6.