Gedichtenroute Meerssen vanaf station

Deze route heeft als vertrekpunt het Station van Meerssen en bevat dezelfde gedichten als de Gedichtenroute Meerssen.

Langs de Geul lopen, van de plek waar dit riviertje Nederland binnenkomt – Cotessen – tot de monding in de Maas bij Voulwames en daarbij gedichten lezen. Dat was de gedachte achter dit project. Op de website ‘gedichtenlangsdegeul.nl’ is de hele route te vinden.

Op Meerssens grondgebied heeft de Geul zich verdeeld over drie takken om verschillende watermolens (destijds) van aandrijving te voorzien. Rond deze verschillende waterlopen is een route uitgezet van ongeveer 7 kilometer. Op hardstenen sokkels met metalen plaquettes zijn de gedichten te vinden. De route is in deze folder aangeven, beginnend en eindigend bij het station van Meerssen. Aan de hand van de kaart kunt u ook uw eigen parcours uitzetten.

Veel wandelplezier en poëziegenot.
U kunt ook de routebeschrijving hier downloaden en uitprinten (PDF).
Er is ook een flyer beschikbaar die u hier kan downloaden.
De gedichten van de gedichtenroute Meerssen zijn genummerd van 33 t/m 44.

routemeerssen station
Laat een grotere kaart zien met details van de route

De detailkaart wordt geopend in een apart scherm. Als u dat dicht klikt bent u weer terug in de website waar u vandaan kwam.

HOE BEREIKT U DE ROUTE

Per auto
U kunt de auto parkeren op de parkeerplaats van de Uitspanning “De Nachtegaal”. Hoe komt u daar? Afhankelijk van waar u vandaan komt:

- Vanuit Valkenburg- Houthem ( A79, afslag Meerssen) rijdt u Meerssen binnen en gaat dan op de rotonde linksaf (Herkenberg). Doorrijden tot over het spoor en dan direct linksaf (Veeweg).

- Vanuit Bunde (afrit A2) op de eerste rotonde rechtdoor, onder de autoweg door. Op de tweede rotonde rechtsaf ( Maastrichterstraat). Op de derde rotonde linksaf (St. Josephstraat) en dan de eerste straat rechts (dit is de doorgaande randweg), Pr. de Beaufortstraat. Deze helemaal blijven volgen. Voor het station langs tot aan de stoplichten. Daar over de overweg linksaf de Parallelweg in. Deze weg helemaal uitrijden tot aan de Bibliotheek Meersen en dan rechtsaf (Veeweg).

- Vanuit Maastricht /Amby vanaf de rotonde de Witte Hoek/Garage Ploemen rechtdoor (Maastricht) /rechtsaf (Amby) de Klinkenberg op. Deze weg helemaal af rijden tot aan de stoplichten. Bij de stoplichten rechtsaf (Parallelweg). De weg helemaal uitrijden tot aan de Bibliotheek Meersen en dan rechtsaf (Veeweg).

De Veeweg volgen onder de autoweg door (Gemeentebroek) tot aan de Nachtegaal. Aan uw linkerhand is de parkeerplaats. Voor het terras van de Nachtegaal staat zuiltje 1 van de route van Meerssen.

Per bus
Er zijn diverse mogelijkheden om het station van Meerssen per bus te bereiken, zowel vanuit Maastricht ( 30) en Heerlen (52), als vanuit Sittard Geleen (30) . Er zijn ook Buurtbussen vanuit Margraten (791) en Beek/Elsloo ( 797). Alle lijnen hebben een halte bij het Station in Meerssen.
Kijk voor actuele informatie op de dienstregeling van Arriva : https://www.arriva.nl/limburg/reisinformatie/dienstregeling.htm

Per trein
Vanaf station Meerssen: met het station in uw rug gaat u linksaf de Pr. de Beaufortstraat in. Na c. 200 meter slaat u linksaf richting sportvelden (Proosdij-voetpad). Bij de brug over de Geul staat zuiltje 6.