gedichten langs de geul valkenburg

Gedichtenroute Gulpen-Wittem

Het traject van de Gedichtenroute langs de Geul in Gulpen-Wittem is circa 14 km lang, en gaat over vlak terrein. U kunt uiteraard ook een deel van de route lopen, en zelf het start- en eindpunt bepalen. Onderweg zijn er horecagelegenheden. Er is een folder met routebeschrijving en een folder voor de gehele route te verkrijgen bij o.a. het VVV. U kunt ook de routebeschrijving hier downloaden en uitprinten (PDF).
De gedichten van de gedichtenroute Gulpen-Wittem zijn genummerd van 1 t/m 14.

route gulpen wittem
Laat een grotere kaart zien met details van de route

De detailkaart wordt geopend in een apart scherm. Als u dat dichtklikt bent u weer terug in de website waar u vandaan kwam.

HOE BEREIKT U DE ROUTE

Per auto:
Om bij het begin van de route te komen kunt u de auto parkeren bij de camping “Cottesserhoeve” in Cottessen. Deze camping heeft een parkeerplaats waar u voor 2 euro de hele dag uw auto kunt parkeren. U verlaat de parkeerplaats en loopt richting hoeve Termoere tot aan de Geul. Hier begint de gedichtenroute bij de Heimansgroeve.

Om de route stroomopwaarts te lopen kunt u de auto parkeren op de parkeerplaats in Stokhem. U rijdt Stokhem binnen en gaat dan rechtsaf. Aan het einde van de harde weg is de parkeerplaats.

Per bus:
Vanuit Gulpen neemt u bus 57 van Veolia richting Maastricht. Na het dorp Mechelen stapt u uit bij halte Hurpesch. U steekt de weg over en loopt richting Geul. Hier komt u op de route.

Vanuit Gulpen neemt u bus 49 van Veolia richting Valkenburg. U stapt uit bij de halte Engeweg (Wijlre). U loopt een klein stukje terug en gaat naar rechts richting de Geul. Hier kunt u de route terug lopen en beginnen bij zuil 14.