gedichten langs de geul valkenburg

Nieuwe bijdrage aan de Gedichten langs de Geul in Meerssen

Nieuwe bijdrage aan de Gedichten langs de Geul in Meerssen.

Op 13 september 2019 was het 75 jaar geleden dat Meerssen werd bevrijd. Dat was voor de vrienden van de bibliotheek aanleiding om voor de hoogste klassen van Basisischool de Wereldster een gedichtenwedstrijd te organiseren over het thema "Vrijheid". De vier winnende gedichten zijn op een zuil geplaatst voor de basisschool. De zuil is onlangs onthuld door Burgemeester M.Clermonts van Meerssen
De route van de Gedichten langs de Geul in Meerssen wordt aangepast zodat wandelaars/publiek ook van deze nieuwste bijdragen aan de route, kennis kunnen nemen. Op de eerste plaats op deze website, later ook op de nieuwe uitgave van de gedrukte flyers.

Marius Michels
31 mei 2021

Website Gedichten langs de Geul vernieuwd

Website Gedichten langs de Geul vernieuwd

In juli 2019 werd de website gedichtenlangsdegeul.nl vernieuwd. In de afgelopen jaren was de route aangepast en zijn er ook enkele nieuwe gedichten bijgekomen. Deze zijn nu allemaal in de website verwerkt.
De route in Meerssen kan nu ook vanaf het station worden gelopen en staat als aparte route op de website vermeld.

 

 

Museum Valkenburg gedenkt 50e sterfdag van Jan Hanlo

Op 16 juni 2019 is het vijftig jaar geleden dat de dichter Jan Hanlo overleed. Museum Valkenburg wil Jan Hanlo gedenken met een mooie expositie van zijn werk in de Jacques Vonkzaal. Afgelopen maanden heeft een werkgroep van Jan Hanlo-kenners - dichter en letterkundige Wiel Kusters, Ser J.L. Prop en Jan Schurgers - met vertegenwoordigers van het museum de tentoonstelling voorbereid. Stukken uit de nalatenschap van Hanlo in het Literatuurmuseum in Den Haag zijn doorvorst en geselecteerd. Niet alleen zijn literaire werk is vertegenwoordigd, ook zullen er aquarellen en kindertekeningen van Jan Hanlo te zien zijn. Prof. Wiel Kusters noemt de expositie een waardige hommage aan een groot en oorspronkelijk dichter.

Lees meer...

Onthulling Vredesvlam

Op vrijdag 21 september 2018, de Internationale dag van VREDE, werd de Vredesvlam in Valkenburg onthuld. Het kunstenaars echtpaar Maria Verstappen en Jan van der Bragt hebben het prachtige kunstwerk “de Vredesvlam” gerealiseerd.

Lees meer...

Jan Hanlo Poëziepad

Op 29 mei 2016 (geboortedag Jan Hanlo) werd het Jan Hanlo Poëziepad in de gemeente Valkenburg aan de Geul in gebruik worden genomen. Ter gelegenheid van de ingebruikneming van het Jan Hanlo Poëziepad was er op zondag 29 mei 2016 om 15.00 uur een (gratis) evenement op Chåteau St. Gerlach in Valkenburg aan de Geul. 29 mei is tevens de geboortedag van Jan Hanlo.

Lees meer...

Website gelanceerd

Website Gedichten langs de Geul gelanceerd.

Op 24 maart 2011 werd er een website, onder het adres www.gedichtenlangsdegeul.nl gelanceerd waarop uitgebreide informatie te vinden is over de gedichten, de plekken waar ze staan, de dichters, de bereikbaarheid, de route met kaartjes, aangevuld met diverse links naar culturele evenementen in de omgeving.

Lees meer...

Gedichtenroute officieel in gebruik genomen

Gedichtenroute officieel in gebruik genomen

Op 29 juni 2008 werd te Valkenburg de plaatselijke Gedichtenroute officieel in gebruik genomen. Een werkgroep 'Gedichtenroute' van de Stichting 'Beeldende Kunst Buiten in Valkenburg' heeft deze route uitgestippeld.

Lees meer...