bannerjaenneweb

Afdrukken

14 Stokhem, Keizer Willem-pad

 

Emma Crebolder Het groenste groen

 

In de verte verheft de kerktoren zich boven het brouwhuis. Kerk en bier, die waren lang onafscheidelijk hier. Je zou er dorst van krijgen op een warme zomerdag. Een bankje nodigt uit tot even verpozen. Een blik te werpen op de vele schakeringen groen om je heen of opgetast tegen de heuvels. Toch staat het groenste groen hier.

n02aw

Lopend door de weilanden heeft u rechts uitzicht op Wijlre, gedomineerd door één van de twee grote bierbrouwerijen van de gemeente: Brand. De andere, Gulpener bent u tegengekomen in Gulpen zelf.

Als u naar het westen kijkt ziet u de helling die “De Doode Man” wordt genoemd, met een stijgingspercentage van 14%.

Het Keizer Willempad is niet genoemd naar de Duitse keizer Wilhelm, maar naar een schutterskeizer (wanneer iemand een aantal malen schutterskoning is geweest, verwerft hij de titel 'keizer').

Disclaimer

Dit is de officiële website van de Stichting. We doen er alles aan om deze website actueel te houden en te voorzien van correcte informatie. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct of verouderd is, dan stellen wij uw reactie zeer op prijs. U kunt hiervoor het email-adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. gebruiken of naar het contactformulier gaan.